Countries

Languages

Ceetrus Hungary CSR nap

Ceetrus Hungary CSR nap
Hungary
04 October 2019

Faültetés és szemétszedés Homokbánya városrészben, a Boróka Parkban

A klímaváltozás hatásairól nap, mint nap olvashatunk, ahogyan arról is, hogy egyénileg vagy kis összefogással, csoportosan mennyire sokat lehet tenni a helyzet javításáért. A Ceetrus Hungary Kft dolgozói is szerettek volna hozzájárulni ahhoz, hogy bolygónk és szűkebb környezetünk zöldebb és tisztább legyen ezért kollegális összefogással, a cég infrastruktúrájára támaszkodva 2019. Szeptember 27-re faültetési és szemétszedési napot szerveztek Kecskemétre, az egyik fejlesztési projektjük helyszínére.

A terület sok szempontból adta magát, hiszen a Boróka Lakópark a Ceetrus Hungary Kft saját fejlesztése, így nem kellett külön engedélyeket beszerezni a faültetéshez. Más részről a Boróka Lakópark egy olyan városfejlesztési koncepció része, ahová eleve sok fát, és zöld felületet terveztek, így könnyű volt beilleszteni a plusz fákat egy olyan területre ahol eddig csak autók parkoltak.

A program egy napos volt, a cég dolgozói 8 db Kanadai juharfát ültettek el, amik körül 5 méteres sávban befüvesítették a területet, valamint a környékről összesen 20 db 200 literes szemeteszacskónyi szemetet, illetve egyéb nagy méretű műanyag hulladékot, gumiabroncsot szedtek össze.

Kiegészítő információ: A Boróka Lakópark projekt a Ceetrus Hungary Kft fejlesztése, melynek első üteme már megvalósult, és jelenleg a második ütem építése folyik. A projekt egy komplett városfejlesztési koncepció része, melyben a csodálatos zöld környezet mellett fontos szerepe van a mindennapok praktikumának, így a városba és vidékre való könnyű eljutásnak, intézmények, parkok, bevásárló központok a projekt közvetlen közelébe telepítésének.