Országok

Nyelvek

JELENTŐS KEDVEZMÉNYEK A JÁRVÁNY MIATT KRITIKUS HELYZETBE KERÜLT BÉRLŐK SZÁMÁRA

Magyarország
27 április 2020

JELENTŐS KEDVEZMÉNYEKET BIZTOSÍT A JÁRVÁNY MIATT KRITIKUS HELYZETBE KERÜLTRLŐI SZÁMÁRA AZ AUCHAN KORZÓ MAGYARORSZÁGI ÜZEMELTETŐJE, A CEETRUS HUNGARY KFT.

 

2020. március folyamán Magyarország kormánya számos rendelkezést hozott a koronavírus járvány megfékezése és a lakosság egészségének védelme érdekében. Ezen intézkedések – köztük az üzletek korlátozott nyitvatartására és a kijárási korlátozásra vonatkozó rendeletek, melyek jelenleg is hatályban vannak – jelentős hatással voltak a kiskereskedelmi piacok működésére.

 

Az országszerte 18 Auchan bevásárlóközpontban 650 bérleményt üzemeltető Ceetrus Hungary Kft. azonnali egyeztetésbe kezdett bérlőivel, hogy a helyzetre gyors és megnyugtató megoldást találjon.

 

A bérlők kieső forgalom okozta veszteségének mérséklése érdekében a Ceetrus Hungary Kft. a következő döntéseket hozta:

 

  • nem kötelezi bérlőit arra, hogy a jelentősen lecsökkent bevételek ellenére mindenáron nyitva tartsanak
  • nem szab ki büntetést azon bérlőire, akik az átmeneti bezárás mellett döntöttek
  • az átmenetileg bezárni kényszerülő üzletek/vállalkozások havi bérleti díjának 50%-t elengedte
  • az üzletek illetve a vállalkozások támogatása és a forgalom növelése érdekében bérlői számára online és offline felületein ingyenes hirdetési lehetőségeket biztosít

 

A Ceetrus kiemelten fontosnak tartja, hogy a bérlőket ebben a nehéz, kihívásokkal teli időszakban ne hagyja cserben, hiszen a túlélés – az, hogy a korlátozások végeztével ismét elindulhasson a kereskedelem - közös érdek. A Ceetrus ezen döntéseivel szolidaritást vállal 340 kiskereskedelmi partnerével és hozzájárul ahhoz, hogy a járvány következében nemzeti szinten kialakuló gazdasági és pénzügyi válság negatív hatásait mérsékelje – nyilatkozta a döntésekkel kapcsolatban Gábosy Balázs, a Ceetrus Hungary Kft.  operatív igazgatója.

A Ceetrus nemzetközi szinten már dolgozik azokon a megoldásokon, amelyek támogatják partnerei üzleti visszatérését a kijárási korlátozási időszak lejártával. Ezen felül vállalaton belüli beszélgetéseket és egyfajta „együtt gondolkodást” is kezdeményez, hogy megvitassa, milyen hatással lesz a járvány a vásárlói szokásokra és a kiskereskedelemi üzletág jövőjére.

 

A Ceetrus-ról

A Ceetrus egy Európai székhellyel rendelkező, 1976-ban alapított globális ingatlanpiaci-szereplő, az Auchan Holding tagja. A cég 2018 júniusáig Immochan néven volt ismert. A vállalat új elnevezése a következő szavak egybeolvasztásából született: „SEE” (lát) „CITIES (városok), a „TRUST” (bizalom), „US” (mi). A Ceetrus nemzetközi szinten közel 1000 alkalmazottat foglalkoztat és tevékenységi körébe 10 európai és ázsiai országban közel 300 bevásárlóközpont – köztük 79 Auchan korzó – bérleményeinek üzemeltetése tartozik. A Ceetrus világszerte 10,700 kiskereskedelmi partnerrel rendelkezik, és létesítményeiben egymilliárd látogatót regisztrál évente. Az elmúlt két év során több mint 1600 lakóingatlant és 117.000 m2 irodát vásárolt vagy épített, valamint 30.000 m2 szabadidős és szórakoztató létesítményt hozott létre. Hosszútávú tervei között számos további urbanizációs fejlesztés, lakóingatlan és irodaház építési projekt szerepel. Célja, hogy felelős, fenntartható, élettel teli közösségi tereket hozzon létre, amelyek hozzájárulnak a helyi közösségek fejlődéséhez és kényelmesebbé teszik az emberek mindennapjait. A Ceetrus magyarországi leányvállalata, a Ceetrus Hungary Kft. lakópark -és multifunkciós projektjei mellett elsősorban az Auchan korzók menedzselésével foglalkozik.

Hírlevél