Országok

Nyelvek

Kórházi ágyakat adományozott a Ceetrus

Magyarország
21 december 2020

A Ceetrus Hungary Kft. már összesen egymillió forintértékben nyújtott támogatást a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központ számára.

A Ceetrus vállalati stratégiájának fontos része a társadalmi felelősségvállalás. A vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy lényeges társadalmat érintő ügyek mellé álljon, és a szociális és ökológiai kérdéseket vállalati tevékenységébe integrálja. Ezért a Ceetrus Hungary Kft. idén több alapítványnak és intézetnek - köztük a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központnak – is nyújt támogatást pénz- vagy tárgyi adomány formájában.  

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet az ország legkiemelkedőbb szívkórháza. Feladata a gyermek és a felnőtt lakosság esetében a szív- és érrendszeri betegségek teljes spektrumának komplex kardiovaszkuláris kivizsgálása és terápiája. Az intézet kiemelt szerepet vállal a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, valamint a kardiológiai megbetegedések monitorozásában, és évente átlagosan 9000 fekvő és 90500 járóbeteget szolgál ki.

A Ceetrus Hungary Kft. munkatársai számára fontos volt, hogy olyan adományt nyújtsanak a kórháznak, amelyre valóban szükség van, ezért felvették a kapcsolatot Vincze Beatrix-szal, a GOKI Ápolási igazgató helyettesével, aki egyben a Gyermekszív Központ vezető főnővéri feladatait is ellátja. Tőle tudták meg, hogy kórházi kiságyra lenne a legnagyobb szükség, hiszen a magasabb kényelmi faktorral rendelkező kórházi környezet a betegek felépülését is segíti. A Ceetrus munkatársai fel is keresték a szakkereskedéseket, és összesen 500 ezer forintértékben vásároltak kiságyat. Emellett a munkatársak plüss játékokat is küldtek, hogy még barátságosabbá tegyék a gyerekek számára a kórházi osztályt. A Ceetrus nem először nyújt támogatást a kórháznak, a tavalyi évben 560.000 forintértékben vásároltak EKG készüléket a Gyermekszív Központ számára.

Az adományt a Ceetrus Hungary Kft. képviseletében Szemerédi Dóra Diána, CSR és belső kommunikációs menedzser és Fonay Gergely marketing vezető adta át.

Szemerédi Dóra Diána az adományozás kapcsán így nyilatkozott: „Fenntartható vállalati stratégiánkban fontos szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás, melynek keretein belül a nehézségekkel szembenéző csoportokat több síkon is szeretnénk támogatni. A szívbetegséggel küzdő gyerekek gyógyításával foglalkozó GOKI az ország egyik legjelentősebb szívkórháza, és az általuk végzett életmentő és életminőség javító munka támogatása a legteljesebb mértékben illeszkedik a Ceetrus által képviselt értékek közé. Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk a gyermekszív kórház működését, segíthetjük az ott folyó munkát és hozzájárulhatunk az ott tartózkodó gyermekek jobb ellátásához.”