Országok

Nyelvek

MAGYAR ÉTTEREM NYERTE A HOF AWARDS 2020 RANGOS NEMZETKÖZI SZAKMAI DÍJÁT

Magyarország
04 június 2020

MAGYAR ÉTTEREM NYERTE A HOF AWARDS 2020 RANGOS NEMZETKÖZI SZAKMAI DÍJÁT

A Le Garage egyedi design konténerétterem nyerte el a Commercial Development and Investment Journal HOF (Hall of Fame) Awards 2020 díját BEST OF BEST CEE / SEE HOTEL& LEISURE DEVELOPMENT kategóriában.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett nemzetközi döntőben Magyarország, Csehország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia korábban legjobbnak választott ingatlanpiaci projektjei versenyeztek egymással 36 kategóriában.  A részvételt a rangos versenyen a Le Garage konténerétterem azzal érdemelte ki, hogy 2019-ben a CIJ Awards F&B Development kategóriájában a legjobbnak bizonyult.  

A Commercial Development and Investment Journal (CIJ) 2001-ben hirdette meg először nemzetközi szakmai díjait, Magyarországon 2006 óta ítélik oda az elismeréseket. Az elmúlt években a CIJ Awards az egyik legrangosabb szakmai díjjá vált a közép- és délkelet európai régióban. A Best of the Best, azaz a „legjobbak legjobbjának” járó elismerésért a nemzeti nyertesek versengenek egymással. A győzteseket a vezető ingatlanpiaci szereplőkből álló nemzetközi zsűri és a CIJ olvasói közösen választják ki. Idén a díjakat a járvány miatt egy több napos online szakmai fórum keretében osztották ki.

Gábosy Balázs, a Ceetrus Hungary Kft. cégvezetője szerint a Le Garage újszerű gasztro- koncepciójával emelkedett ki a versenytársak közül. A Le Garage-ban ugyanis egységben működik egy konténerétterem és a hetente cserélődő és megújuló szortimenttel érkező, manapság nagyon divatos food truckok.

„Szerettünk volna egy olyan helyet, ahol a food truckok változatossága egész évben élvezhető. Akkor is lehessen a különböző kocsik street food kínálatából sétálgatva választani, ha odakint havazik és fúj a szél. Egy fedett street food csarnokot képzeltünk el, ahova úgy parkolnak ki-be egész évben a jobbnál-jobb ételekkel szolgáló autók, mint egy garázsba. Ez lett a Le Garage „Eat & Meet”, a Food Truck Show Kft.-vel együttműködésben létrehozott innovatív street food hall koncepció. Ennek előhírnöke a Graphisoft Parkban működő Le Garage 1.0” – nyilatkozta a cégvezető.

A CEETRUS Hungary Kft. által üzemeltetett design konténerétterem környezetvédelmi szempontból is az újítók közé tartozik, ugyanis teljesen műanyagmentes: az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak pedig lebomló PLA-ból készülnek, amelyeket a helyszínen szelektíven gyűjtenek.

A Le Garage étteremnek a HOF Awards és a CIJ Awards nem az első elismerése. 2019-ben a hazai szállodák és éttermek egyik legkülönlegesebb koncepciójú versenyének, a Gastro&Hotel Design Awardsnak a díját nyerte el, mellyel az év GastroDesign étterme lett, illetve ugyanabban az évben a CRE Awards 2019 Retail Project of Year díját is elhozta.

A járvány miatt a Le Garage konténerétterem jelenleg zárva tart. Az újranyitás 2020 szeptemberében várható. A Le Garage 2.0 megnyitását a Ceetrus Hungary Kft. 2023-ra tervezi.

 

A Ceetrus-ról

A Ceetrus egy európai székhellyel rendelkező, 1976-ban alapított globális ingatlanpiaci-szereplő, az Auchan Holding tagja. A cég 2018 júniusáig Immochan néven volt ismert. A vállalat új elnevezése több szó egybeolvasztásából született: „SEE” (lát) „CITIES (városok), a „TRUST” (bizalom), „US” (mi).

A Ceetrus nemzetközi szinten közel 1000 alkalmazottat foglalkoztat és tevékenységi körébe 10 európai és ázsiai országban közel 300 bevásárlóközpont – köztük 79 Auchan üzletsor – bérleményeinek üzemeltetése tartozik. A Ceetrus világszerte 10,700 kiskereskedelmi partnerrel rendelkezik, és létesítményeiben egymilliárd látogatót regisztrál évente. Az elmúlt két év során több mint 1600 lakóingatlant és 117.000 m2 irodát vásárolt vagy épített, valamint 30.000 m2 szabadidős és szórakoztató létesítményt hozott létre. Hosszútávú tervei között számos további urbanizációs fejlesztés, lakóingatlan és irodaház építési projekt szerepel. Célja, hogy felelős, fenntartható, élettel teli közösségi tereket hozzon létre, amelyek hozzájárulnak a helyi közösségek fejlődéséhez és kényelmesebbé teszik az emberek mindennapjait. A Ceetrus magyarországi leányvállalata, a Ceetrus Hungary Kft. lakópark projektjei mellett elsősorban az Auchan hipermarketek üzletsorainak menedzselésével foglalkozik.