Országok

Nyelvek

Ruhaadománnyal támogatja a nehéz helyzetű családokat a Ceetrus

Magyarország
30 október 2020

A Ceetrus Hungary Kft. idén öt zsák használt ruhát vitt a miskolci család- és gyermekjóléti alapellátások igazgatóságának avasi területi szolgáltatási központjába

A Ceetrus Hungary Kft. felelős vállalatként fontos tevékenységének érzi, hogy lehetőségeihez képest segítse a hátrányos helyzetű családokat, ezért immár második éve visz a miskolci család- és gyermekjóléti alapellátások igazgatóságának avasi területi szolgáltatási központjába használt ruhaadományt.  

A miskolci intézmény Miskolc Város közigazgatási területén, valamint 13 környező kistelepülésen foglalkozik családsegítéssel, és nyújt az ott élő egyének és családok számára szociális, családi és lelki problémáik megoldásához segítséget. Az általános életvezetési és mentálhigiénés tanácsadás mellett a központ vállalja az anyagi nehézséggel küzdők számára a pénzbeli, természetbeni ellátásokhoz való hozzájutás megszervezését, illetve a lakossági tárgyi (pl. ruhanemű, cipő, játék, könyv, élelem, bútor) felajánlások összegyűjtését. Sok helyen jelenleg a járványügyi helyzet miatt nem fogadnak ruhaadományt, de a miskolci központ azt vallja, hogy ruhára a rászoruló embereknek és családtagjaiknak, gyermekeiknek a mostani helyzetben fokozottabb szükségük van, hiszen jön a tél és a koronavírus járvány miatt sokan még nehezebben találnak munkát.

A Ceetrus Hungary Kft. a tavalyi évben az avasi területi szolgáltatási központon keresztül négy családnak vitt komplett téli-nyári, felnőtt és gyermek ruházatot a család tagjainak méreteire válogatva, idén pedig öt nagy zsák ruhával járult hozzá a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rászoruló családok megsegítéséhez. A használt, de még jó állapotú ruhák gyűjtését a Ceetrus a munkatársai körében hirdette meg, a cég alkalmazottai pedig családtagjaikat, ismerőseiket is mozgósították.

Szemerédi Dóra Diána, a Ceetrus Hungary Kft. CSR és belső kommunikációs menedzsere a következőket nyilatkozta az adományozás kapcsán:

„A Ceetrus Hungary Kft. az avasi központot hosszútávon is támogatni kívánja, hiszen egyrészt ebben a régióban nagyobb mértékű a rászoruló családok aránya, másrészt a cég Miskolcon két Auchan Korzó üzletsort is üzemeltet, így a helyi lakosság helyzetét fokozottabban a szívén viseli. Terveink szerint ebben az évben még egy nagyobb volumenű ruhaadományt szeretnénk a rendelkezésükre bocsájtani, és a jövő évben is a tavaszi, nyári, őszi és karácsonyi időszakokban rendszeresen szeretnénk számukra adományokat eljuttatni. A központ vezetője, Balázsfalvi Ágnes üdvözölte az együttműködést, meglátása szerint nagy szükség van az ilyen jellegű támogatásra. A legtöbb nehéz helyzetben lévő családnak még az alapvető élelmiszerek beszerzése is gondot okoz, ruházkodásra szinte egyáltalán nem marad pénzük. Így nagyon örülnek, amikor a központba érkezve válogathatnak a kulturált, rendezett állapotú ruhák közül, amiket az adományozók hagynak ott részükre. Mi pedig nagyon örülünk, hogy egy kis szervezéssel, odafigyeléssel segíthetünk, és arra biztatunk más cégeket is, hogy cselekedjenek hasonlóan, hiszen nem is gondolnánk mekkora segítséget és örömöt nyújthatunk azzal, ha rendszeresen átszelektálva a ruháinkat, a jó állapotúakat nem kidobjuk, hanem fenntartható módon rászoruló családoknak adjuk.”

A Ceetrus-nak nem ez az első társadalmi felelősségvállalásra irányuló projektje, a cég munkatársai rendszeresen részt vesznek un. CSR napokon. Augusztusban a kollégák a PET Kupa keretében a Tisza hulladékmentesítésében vállaltak szerepet, előtte pedig Kecskeméten, az egyik ingatlanfejlesztési projektjük helyszínén szerveztek faültetési és szemétszedési napot.